Evenemangskalender

3456789
10111213141516
24252627282930

• Visste du att vi har mer än 1400 programpunkter per år? Varje aktivitet pågår mellan 10-15 minuter om inte annat anges.

Våra skådespelare på Alfons Åbergs Kulturhus

Från vänster: Amanda Elsa Larsson, Saga Björklund Jönsson, Matilda Jelse, Anna Nordkvist

Vår kompositör

Emelie Alm är kompositör till följande föreställningar

Det magiska skräpet
    Tjoffsen och Bengan
    Kappsäcken
    Läslov med Mysrys

Vill ni ha mer info om Emelie? Klicka på bilden så kommer ni till hemsidan

Varje vecka spelas föreställningar med mim eller tal och tecken

Varje vecka har vi flera föreställningar med mim eller tal och tecken. Se vår programkalender för datum och klockslag.

Var är bus-Alfons?

En föreställning om att börja skolan!

VEM SPÖKAR, ALFONS ÅBERG?

En barnteater om att övervinna sina rädslor.

”ALLA MÖJLIGA ALFONS”

Under föreställningen "Alla möjliga Alfons" ställs frågorna: Hur ser jag ut? Vem är jag? Man är ju inte bara den som spegeln visar. Följ med på en riktig känsloresa!

VÄLKOMNA!

Tjoffsen och havet – en mimföreställning med musik .

Av och med Matilda Jelse.

• Tjoffsen och Bengan

TJOFFSEN OCH BENGAN – EN MIMFÖRESTÄLLNING OM ATT FÅ VARA MED!

Av och med Matilda Jelse och Lydia Sjöberg.
    Nyskriven musik av Emelie Alm.

”FRED på äventyr” – en visuell show om utanförskap med mycket fantasi, musik och dans.

”FRED på äventyr” är en musikalföreställning för barn mellan 0 och 8 år och för vuxna i närheten som behöver påminnas om vikten av gemenskap. Om fantasins kraft för att göra världen till en fredligare plats.
    Showen handlar om FRED som letar efter sin vän LOVE som försvann när de andra, både barn och vuxna, inte lät hen vara med. Ganska snart dyker GLITTERSTAR, CATLADY och RAINBOW upp, som hjälper till att hitta LOVE igen med hjälp av barn och vuxna i publiken.

En fantasifull och interaktiv party-show för hela familjen.

Arbetet mot utanförskapet pågår året ut med stöd av Näringslivsgruppen.

VÄLKOMNA

• Tord Caligari är Alfons Åbergs Kulturhus egna magiker. Ni har även sett honom i den aktuella serien Mysteria som pågått under året i Barnkanalen.

”Kappsäcken” som spelas på Alfons Åbergs Kulturhus är en stämningsfull föreställning med jonglering, trolleri och spännande konster. En härlig flirt med gatuteater, nycirkus och Chaplins stumfilmer. Flera klassiker framförs, och konsekvent presenteras dessa genom en rofull och hjärtlig karaktär som barnen verkligen älskar.

Ett tips till jul är att besöka Tord på Jul på Liseberg. Där spelar han en gyckelföreställning varje helg fram till nyår. Här får barnen uppleva hissnande balanskonster och livsfarlig jonglering.

Vill ni ha mer info om Tord? Klicka på bilden så kommer ni till Tords hemsida.

Vill ni veta vilka dagar Tord är hos oss? Se programkalendern för mer information.

Lek och lär om hållbarhet!

Klimatbalett – en dansant mimföreställning.
    Av Saga Björklund Jönsson och Amanda Elsa Larsson.
    Medverkande Matilda Jelse och Amanda Elsa Larsson

Det Magiska Skräpet- en mimföreställning om återvinning.
    Av Matilda Jelse & Anna Nordkvist. Nyskriven musik av Emelie Alm. Medverkande. Anna Nordkvist eller Matilda Jelse.

Se programkalendern för mer information om speldatum!!

Alfons vänskapslåda

Nu finns denna fina vänskapslådan ute som riktar sej till pedagoger och barn på förskolor. Finns att köpa på Friends hemsida.

Stort tack till Raben & Sjögren, Teddykompaniet och Farzad som stöttat med innehåll.

Se vår film – Kemi med Alfons Åberg

Ett projekt i samarbete med Chalmers och
    Hasselbladstiftelsen som syftar till att öka barnens nyfikenhet och intresse för ämnet kemi.

• Vill du läsa mer om vårt projekt, se film, bläddra eller beställa vår lärarhandledning? Klicka på bilden så får du veta mer!!

Trolla och trixa

Gillar du att trolla och trixa? Då är du inte ensam. Kom och lär dig roliga tricks från boken "Alfons trollar och trixar" med Amanda Elsa Larsson

Därefter kör vi samma programpunkt 2 gånger i veckan hela hösten, se kalendern för mer information.

Dockteater!

"Den gyllene medaljen"
    Följ med dockorna Hanna Vagant Junior och Caligari när de återupplever en spännande skattjakt genom skogen. Med Hanna Sundelius.

"Jon Halvars Diktskola"
    Dockan Jon Halvar, ivrigt påhejad av Hanna Vagant Junior, tar hjälp av publiken för att skriva nya, lyriska storverk. Med Hanna Sundelius.