Evenemangskalender

3456789
10111213141516
24252627282930

• Visste du att vi har mer än 1400 programpunkter per år? Varje aktivitet pågår mellan 10-15 minuter om inte annat anges.

VEM SPÖKAR, ALFONS ÅBERG?

En barnteater om att övervinna sina rädslor.

• Vad-sa-Pappa-Aberg-pressbild

VAD SA PAPPA ÅBERG?

En föreställning om tokiga vardagshändelser. "Allt har sin tid"!

Alfons vänskapslåda

Nu finns denna fina vänskapslådan ute som riktar sej till pedagoger och barn på förskolor. Finns att köpa på Friends hemsida.

Stort tack till Raben & Sjögren, Teddykompaniet och Farzad som stöttat med innehåll.

”FRED på äventyr” – en visuell show om utanförskap med mycket fantasi, musik och dans.

”FRED på äventyr” är en musikalföreställning för barn mellan 0 och 8 år och för vuxna i närheten som behöver påminnas om vikten av gemenskap. Om fantasins kraft för att göra världen till en fredligare plats.
    Showen handlar om FRED som letar efter sin vän LOVE som försvann när de andra, både barn och vuxna, inte lät hen vara med. Ganska snart dyker GLITTERSTAR, CATLADY och RAINBOW upp, som hjälper till att hitta LOVE igen med hjälp av barn och vuxna i publiken.

En fantasifull och interaktiv party-show för hela familjen.

Arbetet mot utanförskapet pågår året ut med stöd av Näringslivsgruppen.

VÄLKOMNA

Tjoffsen och havet – en mimföreställning med musik .

Av och med Matilda Jelse.

Var är bus-Alfons?

En föreställning om att börja skolan!

”ALLA MÖJLIGA ALFONS”

Under föreställningen "Alla möjliga Alfons" ställs frågorna: Hur ser jag ut? Vem är jag? Man är ju inte bara den som spegeln visar. Följ med på en riktig känsloresa!

VÄLKOMNA!

Trolla och trixa

Gillar du att trolla och trixa? Då är du inte ensam. Kom och lär dig roliga tricks från boken "Alfons trollar och trixar" med Amanda Elsa Larsson

Därefter kör vi samma programpunkt 2 gånger i veckan hela hösten, se kalendern för mer information.

TORD CALIGARI

Tord Caligari är Alfons Åbergs Kulturhus egna magiker. Ni har även sett honom i den aktuella serien Mysteria som pågått under året i Barnkanalen.

Föreställningens absoluta höjdpunkter är när Caligari med endast en snusnäsduk och en serie knutar får hela salongen att tjuta av skratt. Flera klassiker framförs, och konsekvent presenteras dessa genom en rofull och hjärtlig karaktär som barnen verkligen älskar.

Vill ni ha mer info om Tord? Klicka på bilden så kommer ni till Sveriges Magi-Arkiv.

Dockteater!

"Den gyllene medaljen"
    Följ med dockorna Hanna Vagant Junior och Caligari när de återupplever en spännande skattjakt genom skogen. Med Hanna Sundelius.

"Jon Halvars Diktskola"
    Dockan Jon Halvar, ivrigt påhejad av Hanna Vagant Junior, tar hjälp av publiken för att skriva nya, lyriska storverk. Med Hanna Sundelius.

• Tjoffsen och Bengan

TJOFFSEN OCH BENGAN – EN MIMFÖRESTÄLLNING OM ATT FÅ VARA MED!

Av och med Matilda Jelse och Lydia Sjöberg.
    Nyskriven musik av Emelie Alm.