Kapten REKO

Alfons Åbergs Kulturhus, Slussgatan, Göteborg, Sverige

8-9 MAJ

Nu lämnar Kapten REKO Skansen för en stund och hälsa på i Göteborg! Visste ni att det bästa ni, som enskilda personer, kan göra för att bidra till en hållbar utveckling är att minska matsvinnet? Och det kan Kapten REKO hjälpa er med! Hon vet allt om skräp! Nu kommer Hon till Göteborg! De senaste åren har Konsumentföreningen Stockholm, och nu även i samarbete med Coop Lilla Ekoskola och Alfons Åbergs Kulturhus, arbetat aktivt med denna fråga och erbjuder Förskolor ett kostnadsfritt utbildningsmaterial på temat ”Släng inte maten!”. Utbildningsmaterialet är utformat i två delar. Först som ett spel, Rekospelet, och syftar till att lära barnen varför man inte ska slänga mat samt hur man kan minska matsvinnet. Rekospelet består av fyra speltillfällen om ca 30 minuter och spelas av de äldsta barnen på förskolan (5–6 år) tillsammans med en pedagog.

Andra delen är ett festligt och lärorikt besök på Alfons Åbergs Kulturhus, där ni får träffa Kapten Reko! Tanken är att besöket på Alfons Åbergs Kulturhus ska vara en överraskning för barnen och förbli en hemlighet tills dess att ni slutfört spelet. (Även inträdet till Alfons Åbergs Kulturhus är naturligtvis kostnadsfritt.) Nu är det dags att anmäla sig till vårens omgång. Vi kommer att besöka Alfons Åbergs Kulturhus 8 och 9 maj.  Läs mer på www.rekoklubben.se och boka till Ekoskolan@coopvast.se. Om du har några frågor innan dess är du välkommen att kontakta oss på Ekoskolan@coopvast.se 010-747 00 25 eller 010-747 00 26.

OBS! Vi erbjuder allmänheten att vara med kl. 10.30. Entréavgift!