Vad kul att ni funderar på att besöka Alfons Åbergs Kulturhus! Här kommer både stora och små att känna igen miljöer och figurer från Alfonsböckerna. Vår vision är att skapa ett fantastiskt hus som genom scenografi och programverksamhet lockar fram barns humor, tillit, fantasi och påhittighet.För att boka in ett besök hos oss fyller ni i formuläret här nedan och sänder det till oss genom att trycka på skicka.

Obs! Bokning är inte slutförd förrän ni har fått ett bekräftelse-mail från oss.

Fakturaadress måste fyllas i om betalningen sker via faktura. Om ni önskar betala med kort skriver ni ändå in postadressen både vid raden för faktura adress och postadress. Stort tack!

OBS! Från och med den 1 mars 2018 är vi kontantfria och tar bara kort som betalningsmedel alternativt faktura. Bättre för miljön, säkerheten, snabbt & enkelt.

Fält markerade med * måste fyllas i.

INFÖR BESÖKET
Det mesta du behöver veta innan besöket hittar du på vår hemsida, kika gärna in där innan ni kommer till oss. Här nedan hittar ni praktisk information.

BESÖKSADRESS
Alfons Åbergs Kulturhus har besöksadress Slussgatan 1. De går många bussar, spårvagnar och tåg till Drottningtorget, där går ni av. Gå mot Trädgårdsföreningen. Där väntar Alfons Åbergs värld i det första huset på höger sida om Trädgårdsföreningens entré. Välkomna!

BOKAT BESÖK
Vi tar endast emot bokade besök från förskolor och skolor.

MAT
När barnen blir hungriga finns det möjligheter att köpa ekologiska pannkakor, vegetarisk spaghetti/lasagne, soppa och frukt mm i vårt kafé. Medhavd matsäck kan under vintersäsongen ätas på övervåningen och på sommaren ute i Trädgårdsföreningen eller på vår fina veranda.

ÖPPETTIDER OCH PRISER
Våra öppettider är 10.00 – 16.00 varje dag. Se hemsidan för undantag.

Pris för ett besök med möjlighet att delta i Alfons programpunkter är 45:-/skolbarn i grupp, medföljande lärare och föräldrar.

PROGRAMVERKSAMHET
Vid tre till fyra tillfällen varje dag genomför vi programpunkter för barnen. Dessa är ni självklart välkomna att delta i, ingen föranmälan krävs. På hemsidan kan ni se vilka punkter som aktuella för veckan.

TILLGÄNGLIGHET
Det finns hiss som gör det möjligt att besöka de två olika våningsplanen och självklart finn det rullstolsanpassade toaletter. För att veta mer om vår verksamhet och tillgänglighet, gå in på
Tillgänglighetsdatabasen

KVARGLÖMDA SAKER
Om du har glömt eller tappat något när du varit hos oss, ring 031 – 15 42 80

GARDEROB
Vår garderob är obemannad. Det finns krokar och skåp att hänga av sig vid. Vill man låsa in sina kläder kan man hämta en pollett i entrékassan.