Hälsa på hos Alfons med din klass

Alfons Åbergs Kulturhus är en plats för alla barn. Ett hus för kunskap, påhittighet, lek, bus och nyfikenhet. Scenografin och aktiviteterna baseras på berättelserna från böckerna om Alfons Åberg.

Vill du som pedagog boka ett besök för din förskole- eller skolklass?
Klicka här
.

OBS! Ca 1 dag i veckan har vi aktiviteter med tecken som stöd. Se kalendern för mer information.
Tecken som stod

 

Stanna Titta Vinka

AB Volvo och Volvo Lastvagnar driver en trafiksatsning på Alfons Åbergs Kulturhus. En satsning där barnen på ett lekfullt sätt lär om säkerhet i trafiken. Under lektionen får förskole- och förstaklasselever träffa en projektledare från Volvo på Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg. Varje lektion är 40 minuter. Lektionen varvar bilder med diskussioner om säkerhet. Vi avslutar lektionen med att alla barn får möjlighet att provsitta en lastbil från Volvo.

FÖRST TILL KVARN!

Intresseanmälan med önskan om dag, tid, antal barn/vuxna, skolans namn & adress, postnummer och ort samt telefon skickas till info@alfonskulturhus.com. Därefter får ni ett besked om ni får plats eller ej.

Lektionerna startar kl. 09.00 och 10.00 enligt schemat nedan. Målgrupp: från 5 år. Meddela oss de tillfällen ni kan så fördelar vi platserna i turordning! Ange även antal.

Datum och tider för skola: ca 40 minuter
19 sep: kl. 09.00 & 10.00
20 sep: kl. 09.00 & 10.00
21 sep: kl. 09.00 & 10.00
22 sep: kl. 09.00 & 10.00

KOSTNADSFRITT
Lektionen hos oss är gratis tack vare bidrag från AB Volvo och Volvo Lastvagnar. Vill ni stanna kvar längre för fri lek i huset går det bra i en timma. Därefter tillkommer en kostnad på 45 kr/person och att ni bokar er på hemsidan.

Kemi på Alfons Åbergs Kulturhus startar upp till hösten 2017.
Mer information kommer…

Hasselbladstiftelsen stödjer ett kemiprojekt på Alfons Åbergs Kulturhus som pågått sedan 2015. Ett projekt som hittills lockat mer än 3 000 skolelever med syftet att öka barns intresse och förståelse för kemi. Något som kanske kan verka svårt och obegripligt vid en första anblick förklaras med lek och aktivitet tillsammans med barnen. Under lektionen får förskole- och förstaklasselever träffa forskare och studenter från Chalmers Tekniska Högskola på Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg. Läs mer här!

Se vår film som beskriver projektet här

Du som är pedagog, beställ din lärarhandledning här

Lärarhandledning som bläddringsbar pdf här