Vaccinationsbevis inget krav för besök på Alfons Åbergs Kulturhus

Vad kul att du vill hälsa på hemma hos Alfons Åberg!

Från den 12 januari skärps restriktionerna för att minska smittspridning av covid-19. Vi följer noga myndigheternas information och beslut. Om läget förändras uppdaterar vi den här sidan. Läs mer om vad vi gör på Alfons Åbergs Kulturhus här nedan.

Platsbokning

Vi fortsätter att tillämpa platsbokning via vår ticketshop.

Alla dagbiljetter är datumstyrda och kan förbokas.  Även du som har årskort eller förköpt biljett kan boka ditt besök – detta är helt kostnadsfritt.

Du kan även köpa biljetter på kulturhuset i mån av plats.

Vi har delat varje dag i två likvärdiga pass med ett mycket begränsat antal besökare.

Ditt besök varar tre timmar och du väljer själv starttid om du vill komma förmiddag kl. 9-12 eller eftermiddag kl. 13-16. Vi håller stängt för städning en timme mellan passen. Tisdag, onsdag och torsdag förmiddag är reserverade för förbokade skolor under vissa perioder.

Du får gott om tid att leka och undersöka den spännande scenografin, upptäcka finurligheter, uppleva teater, fika i Mållgans kafé och handla i Pappa Åbergs Presentbutik.

Varje pass erbjuder en teaterföreställning som ges inomhus i vår teater.

Kontakta oss gärna vid frågor: info@alfonskulturhus.com eller 031-15 42 80

Varmt välkommen!

Avbokning/ombokning

I händelse av sjukdom kan du omboka din biljett om du anmäler det dagen innan det planerade besöket, Mejla till info@alfonskulturhus.com och ange kvittonummer (100000xxxx) och önskat nytt datum så hjälper vi dig att boka om.

Alfons Åbergs Kulturhus och covid-19 (220110)

Detta gör vi på Alfons Åbergs Kulturhus

• Följer allmänna råd för att undvika smittspridning och skärpta restriktioner från 12 januari. Tillåter enbart sittande deltagare vid teaterföreställningar om det är fler än 20 personer i publiken. Vi kräver inte vaccinationsbevis. Uppmanar att hålla avstånd mellan sällskapen och tillåter max 8 personer per sällskap.
  • Har ett bokningssystem där du förbokar din biljett. Bokning sker för både dagbiljett och årskort. Årskort bokar plats utan kostnad. Biljetter kan även köpas i vår kassa på kulturhuset i mån av plats. Bokning är möjlig till 3 april.
  • Begränsar antalet besökare per bokningsbart pass. Max 70 personer/pass.
  • Delar dagen i två pass kl. 9-12 och kl. 13-16. Tisdag, onsdag och torsdag förmiddag reserveras för förbokade förskolor under vissa perioder.
  • Börjar släppa in gäster minst 10 min innan öppningstid för att undvika köbildning och få ett bättre flöde. Hänvisar varannan gäst till andra kassan för att förbättra flödet.
  • Uppmuntrar vartannat sällskap att börja på övervåningen för att undvika trängsel.
  • Uppmuntrar att hålla avstånd. Skyltar om uppmaning att hålla avstånd finns utplacerade.
  • Har enkelriktade trappor. Endast uppgång vid trappan närmast kafé och endast nergång i trappan närmast teatern.
  • Har plexiglas i våra kassor i entré/butik/kafé.
  • Tar endast kortbetalning och Swish (ej kontanter)
  • Informerar om god handhygien på samtliga toaletter, vid entrén och i kassan.
  • Har handsprit för både besökare och personal i anslutning till entré vid kassorna och på samtliga toaletter.
  • Skärpta och utökade städrutiner och ytor rengörs regelbundet.
  • Erbjuder ett utvalt sortiment i Mållgans kafé – ingen självservering eller buffet.
  • Uppmuntrar att hålla avstånd i teatern. Vid många besökare körs dubbla föreställningar.

Som besökare har du en viktig roll för att göra kulturhuset till en trygg miljö för alla som befinner sig här. Detta gör du genom att endast besöka oss när du är helt frisk, tvätta händerna ofta och hålla avstånd. Se våra sjukregler här.

Frågor och svar om covid-19 finns på Folkhälsomyndighetens hemsida. Här finns information från Göteborgs stad med anledning av coronaviruset.

Många barn har frågor och funderingar om Coronaviruset, så här kan du prata med barn https://www.krisinformation.se/artiklar/sa-pratar-du-med-barn-om-coronaviruset
(Källa: Krisinformation)

Den här sidan kommer att uppdateras regelbundet.

Välkommen att ta kontakt om du har allmänna frågor om verksamheten.

Vänliga hälsningar,
Anna Forsgren