Main content

Ansvarsfull öppning 22/6

Äntligen kan vi hälsa våra gäster välkomna igen – vi har saknat er. Vi gör en ansvarsfull öppning med hänsyn till rådande restriktioner. För att begränsa antal gäster, undvika trängsel och för att säkerställa plats till dig som planerat ett besök inför vi ett bokningssystem. Bokningen är öppen och du kan nu börja boka besök för perioden 22 juni till 23 december. Gå till bokningen här

Alla dagbiljetter under sommarsäsongen är datumstyrda och förbokas.  Även du som har årskort eller förköpt biljett behöver boka ditt besök – detta är helt kostnadsfritt.
Eventuellt obokade biljetter förmedlas/säljs i kulturhusets reception.

Vi har delat varje dag i två likvärdiga pass med ett mycket begränsat antal besökare enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regler för publika sammankomster. (max 50 personer per pass)

Ditt besök varar tre timmar och du väljer själv starttid om du vill komma förmiddag kl. 09-12 eller eftermiddag kl. 13-16. Vi håller stängt för städning en timme mellan passen.

Du får gott om tid att leka och undersöka den spännande scenografin, upptäcka finurligheter, uppleva teater, fika i Mållgans kafé och handla i Pappa Åbergs Presentbutik. Kulturhuset är 700 kvm stort och med ett mycket begränsat antal besökare går det fint att hålla avstånd. Varje pass erbjuder en teaterföreställning som ges utomhus på vår veranda. (om vädret tillåter)

Kontakta oss gärna vid frågor: info@alfonskulturhus.com eller 031-15 42 80

Varmt välkommen!

Alfons Åbergs Kulturhus och covid-19 (200604)

Detta gör vi på Alfons Åbergs Kulturhus

 • Inför ett bokningssystem med begränsat antal platser där du förbokar din biljett för att undvika trängsel och garantera att du som planerat ett besök får plats. Vi släpper in max 50 personer per pass, enligt rådande restriktioner. Bokning sker för både dagbiljett och årskort. Årskort bokar plats utan kostnad.
 • Dagen delas in i två pass kl. 9-12 och kl. 13-16.  Max 50 besökare/pass. Kl. 12-13 hålls huset stängt för extra städning.
 • Teaterföreställningar erbjuds utomhus på vår luftiga veranda (tälttak finns som skydd mot regn)
 • Tydliga avståndsmarkeringar för att undvika trängsel
 • Våra kassor i entré/kafé/butik har försetts med plexiglas och personalen arbetar med skyddshandskar. Vi tar endast kortbetalning och swish (ej kontanter)
 • Trapporna till övervåningen blir enkelriktade för att undvika trängsel
 • Information om god handhygien på samtliga toaletter, vid entrén och i kassan.
 • Handsprit finns tillgängligt för både besökare och personal i anslutning till kassorna och på samtliga toaletter.
 • Skärpta och utökade städrutiner. Handtag och ledstänger spritas regelbundet, liksom leksaker.
 • Ett utvalt sortiment erbjuds i Mållgans kafé – ingen självservering eller buffet. Endast betalning genom kort eller Swish (ej kontanter) Även här finns golvmarkeringar för att påminna om avstånd.
 • Möbleringen är glesare och sittplatserna har reducerats för att avstånd mellan borden skall kunna hållas – även på verandan utomhus.

Som besökare har du en viktig roll för att göra kulturhuset till en trygg miljö för alla som befinner sig här. Detta gör du genom att endast besöka oss när du är helt frisk, tvätta händerna ofta och hålla avstånd. Se våra sjukregler här.

Frågor och svar om covid-19 finns på Folkhälsomyndighetens hemsida. Här finns information från Göteborgs stad med anledning av coronaviruset.

Många barn har frågor och funderingar om Coronaviruset, så här kan du prata med barn https://www.krisinformation.se/artiklar/sa-pratar-du-med-barn-om-coronaviruset

Den här sidan kommer att uppdateras regelbundet.

Välkommen att ta kontakt om du har allmänna frågor om verksamheten. 

Vänliga hälsningar,
Anna Forsgren
VD, Alfons Åbergs Kulturhus

Telefon: 0708-13 39 20.
Mail: info@alfonskulturhus.com