Main content

Boka ett besök för din klass

Vad kul att du vill hälsa på hemma hos Alfons med din klass!

För att boka ett besök på Alfons Åbergs Kulturhus fyller du i formuläret nedan och sänder det till oss genom att trycka på skicka. Fakturaadress måste fyllas i om betalningen sker via faktura. Betalar du med kort eller swish görs betalningen vid ankomst. Stort tack!

Obs! Bokningen är inte slutförd förrän ni har fått ett bekräftelsemejl från oss. 

Inför besöket
Det mesta du behöver veta innan besöket hittar du på vår hemsida, kika gärna in där innan ni kommer till oss. Här nedan hittar du praktisk information.

Hitta hit
Alfons Åbergs Kulturhus har besöksadress Slussgatan 1. De flesta bussar, spårvagnar och tåg stannar vid Drottningtorget/Centralstationen. Gå av där och fortsätt mot Trädgårdsföreningen. Där väntar Alfons Åbergs värld i det första huset på höger sida om Trädgårdsföreningens entré. Se karta här

Bokning och betalning
Vi tar endast emot förbokade besök från förskolor och skolor. OBS! Vi är kontantfria. Det går bra att betala mot faktura eller med kort eller Swish. Vi tar inte längre emot kontanter för vår gemensamma säkerhets skull. Det rabatterade entrépriset för skolor är 50 kr/person. Samma entrépris gäller för barn, pedagoger eller annan medföljande vuxen. Alla programaktiviteter ingår i priset.

Öppettider
Våra öppettider är
09.00-12.00, 13.00-16.00. Vi har endast stängt på midsommarafton, 24-26 december och 31 december.

Mat
Om barnen blir hungriga finns det möjlighet att köpa ekologiska pannkakor och frukt mm i Mållgans kafé. Har ni med er matsäck är ni välkomna att äta den på övre plan (det är endast skolklasser som får ta med egen matsäck). Det går också bra att äta utomhus i Trädgårdsföreningen för att sedan komma tillbaka in igen. När vädret tillåter är också vår fina veranda öppen.

Ordning och reda…

  • Det är du som pedagog som anvsvarar för att eleverna i klassen uppträder på ett bra sätt. Vi vill gärna att du förbereder barnen genom att berätta vad som gäller vid ett besök på Alfons Åbergs Kulturhus.
  • Tänk på att ni hälsar på hemma hos Alfons Åberg. Det är precis som att komma hem till någons bostad. Visa hänsyn till övriga besökare, tänk särskilt på de allra yngsta. Flera i klassen kanske har småsyskon och vet vad det innebär att visa omsorg om dem som är mindre.
  • Vi går istället för att springa och vi låter bli att jaga eller knuffa varandra. Det är också viktigt för allas trivsel att tänka på ljudnivån, precis som i skolan. Här pratar vi och undviker att skrika.

Programaktiviteter
Allt program ingår i entréavgiften och varje dag erbjuder vi två teaterföreställningar och andra roliga programinslag. Ingen föranmälan krävs. Titta gärna i programkalendern på hemsidan för aktuellt dagsprogram. Regelbundet erbjuds mimföreställningar eller teckentolkade föreställningar. Under tematiska veckor vår och höst presenteras pedagogiska projekt som Kemi med Alfons Åberg. Det kräver en särskild bokning.

Tillgänglighet
Det finns hiss som gör det möjligt att besöka de två olika våningsplanen och självklart finns det rullstolsanpassade toaletter. Vi har även en barnrullstol att låna ut vid behov. För att veta mer om vår verksamhet och tillgänglighet, gå in på

Kvarglömda saker
Om du har glömt eller tappat något när du varit hos oss, ring 031 – 15 42 80 eller skicka e-post till info@alfonskulturhus.com

Garderob
Vår garderob är obemannad. Det finns avgiftsfria förvaringsskåp för att kunna låsa in kläder och prylar. Hämta en gratis pollett i biljettkassan för att få en nyckel. Vi har även krokar och skoställ för förvaring av kläder och skor. Du ansvarar själv för dina tillhörigheter.

Varmt välkommen!