Main content

Vi fortsätter på ett ansvarfullt sätt.

Vi fortsätter ha öppet på ett ansvarsfullt sätt 201030

Vi fortsätter att ha öppet på ett ansvarsfullt sätt och har goda rutiner för att möjliggöra fysisk distans.  Vi har minimerat antalet besökare och uppmanar alla gäster att följa våra förhållningsregler.

Vi bevakar noga utvecklingen

Vi bevakar noga utvecklingen i dialog med Göteborgs Stad, VGR och myndigheter. Vi är beredda att anpassa verksamheten ytterligare vid behov.

För att begränsa antal gäster, undvika trängsel och för att säkerställa plats till dig som planerat ett besök har vi ett bokningssystem. Du kan boka besök fram till 23 december. Gå till bokningen här

Alla dagbiljetter är datumstyrda och måste förbokas.  Även du som har årskort eller förköpt biljett behöver boka ditt besök – detta är helt kostnadsfritt.
Eventuellt obokade biljetter förmedlas/säljs i kulturhusets reception.

Vi har delat varje dag i två likvärdiga pass med ett mycket begränsat antal besökare. (max 50 personer per pass)

Ditt besök varar tre timmar och du väljer själv starttid om du vill komma förmiddag kl. 9-12 eller eftermiddag kl. 13-16. Vi håller stängt för städning en timme mellan passen.

Du får gott om tid att leka och undersöka den spännande scenografin, upptäcka finurligheter, uppleva teater, fika i Mållgans kafé och handla i Pappa Åbergs Presentbutik. Ett mycket begränsat antal besökare gör det möjligt att hålla avstånd.  Varje pass erbjuder en teaterföreställning. 

Kontakta oss gärna vid frågor: info@alfonskulturhus.com eller 031-15 42 80

Varmt välkommen!

Om du vill avboka med anledning av sjukdom eller skärpta allmänna råd, maila till info@alfonskulturhus.com och ange bokningsnummer (100000xxxx) så hjälper vi till med återbetalning.

Alfons Åbergs Kulturhus och covid-19 (201030)

Detta gör vi på Alfons Åbergs Kulturhus

  • Har ett bokningssystem med begränsat antal platser där du förbokar din biljett för att undvika trängsel och garantera att du som planerat ett besök får plats. Vi släpper in max 50 personer per pass. Bokning sker för både dagbiljett och årskort. Årskort bokar plats utan kostnad.
  • Dagen delas in i två pass fredag-måndag kl. 09-12 och kl. 13-16 och 13–16 tisdag-torsdag.  Max 50 besökare/pass. Kl. 12-13 hålls huset stängt för extra städning.
  • Tydliga avståndsmarkeringar för att undvika trängsel
  • Våra kassor i entré/kafé/butik har försetts med plexiglas och personalen arbetar med skyddshandskar. Vi tar endast kortbetalning och swish (ej kontanter)
  • Trapporna till övervåningen blir enkelriktade för att undvika trängsel
  • Information om god handhygien på samtliga toaletter, vid entrén och i kassan.
  • Handsprit finns tillgängligt för både besökare och personal i anslutning till kassorna och på samtliga toaletter.
  • Skärpta och utökade städrutiner. Handtag och ledstänger spritas regelbundet, liksom leksaker.
  • Ett utvalt sortiment erbjuds i Mållgans kafé – ingen självservering eller buffet. Endast betalning genom kort eller Swish (ej kontanter) Även här finns golvmarkeringar för att påminna om avstånd.
  • Möbleringen är glesare och sittplatserna har reducerats för att avstånd mellan borden skall kunna hållas. Det finns även bord tillgängliga utomhus på vår veranda.

Som besökare har du en viktig roll för att göra kulturhuset till en trygg miljö för alla som befinner sig här. Detta gör du genom att endast besöka oss när du är helt frisk, tvätta händerna ofta och hålla avstånd. Se våra sjukregler här.

Aktuell information om covid-19 finns på krisinformation.se
Här finns information från Göteborgs stad med anledning av coronaviruset.

Många barn har frågor och funderingar om Coronaviruset, så här kan du prata med barn https://www.krisinformation.se/artiklar/sa-pratar-du-med-barn-om-coronaviruset
(Källa: Krisinformation)

Den här sidan kommer att uppdateras regelbundet.

Välkommen att ta kontakt om du har allmänna frågor om verksamheten. 

Vänliga hälsningar,
Anna Forsgren
VD, Alfons Åbergs Kulturhus

Telefon: 0708-13 39 20.
Mail: info@alfonskulturhus.com