Main content

Äntligen kan vi hälsa våra gäster välkomna

Vi har saknat er!

Vi gör en ansvarsfull öppning anpassad till rådande restriktioner. För att begränsa antal gäster, undvika trängsel och för att säkerställa plats till dig som planerat ett besök inför vi ett bokningssystem. Bokningen är öppen och du kan boka besök för perioden fram till 29 november.

Förbokning av biljetter

Alla dagbiljetter är datumstyrda och måste förbokas. Även du som har årskort eller förköpt biljett behöver boka ditt besök – detta är helt kostnadsfritt. Eventuellt obokade biljetter förmedlas/säljs i kulturhusets reception.

Vi har delat varje dag i två likvärdiga pass med ett mycket begränsat antal besökare.

Ditt besök varar tre timmar och du väljer själv starttid om du vill komma förmiddag kl. 9-12 eller eftermiddag kl. 13-16. Vi håller stängt för städning en timme mellan passen.

Du får gott om tid att leka och undersöka den spännande scenografin, upptäcka finurligheter, uppleva teater, fika i Mållgans kafé och handla i Pappa Åbergs Presentbutik. Kulturhuset är 720 kvm stort med en stor veranda och med ett mycket begränsat antal besökare går det fint att hålla avstånd. Varje pass erbjuder en teaterföreställning som ges utomhus på vår veranda. (om restriktionerna och vädret tillåter)

Kontakta oss gärna vid frågor: info@alfonskulturhus.com eller 031-15 42 80

Varmt välkommen!

Om du vill avboka med anledning av sjukdom eller skärpta allmänna råd, maila till info@alfonskulturhus.com och ange bokningsnummer (100000xxxx) så hjälper vi till med återbetalning.


Alfons Åbergs Kulturhus och covid-19 (210901)

Detta gör vi på Alfons Åbergs Kulturhus

 • Har ett bokningssystem med begränsat antal platser där du förbokar din biljett för att undvika trängsel och garantera att du som planerat ett besök får plats. Bokning sker för både dagbiljett och årskort. Årskort bokar plats utan kostnad.
 • Dagen delas in i två pass kl. 9-12 och kl. 13-16. Tisdag, onsdag och torsdag förmiddag är reserverade för förbokade förskolor.  (under höstlovet 29/10 till 7/11 har vi öppet kl. 10–13 och kl. 14-17)
 • Teaterföreställningar erbjuds i vår teater med markerade sittplatser för att undvika trängsel.
 • Tydliga avståndsmarkeringar för att undvika trängsel
 • Våra kassor i entré/kafé/butik har försetts med plexiglas.
 • Vi tar endast kortbetalning och swish (ej kontanter)
 • Trapporna till övervåningen är enkelriktade för att undvika trängsel
 • Information om god handhygien på samtliga toaletter, vid entrén och i kassan.
 • Handsprit finns tillgängligt för både besökare och personal i anslutning till entré vid kassorna och på samtliga toaletter.
 • Skärpta och utökade städrutiner och ytor rengörs regelbundet.
 • Ett utvalt sortiment erbjuds i Mållgans kafé – ingen självservering eller buffet. Endast betalning genom kort eller Swish (ej kontanter) Även här finns golvmarkeringar för att påminna om avstånd.
 • Möbleringen är glesare och sittplatserna har reducerats för att avstånd mellan borden skall kunna hållas – även på verandan utomhus.

Som besökare har du en viktig roll för att göra kulturhuset till en trygg miljö för alla som befinner sig här. Detta gör du genom att endast besöka oss när du är helt frisk, tvätta händerna ofta och hålla avstånd. Se våra sjukregler här.

Frågor och svar om covid-19 finns på Folkhälsomyndighetens hemsida. Här finns information från Göteborgs stad med anledning av coronaviruset.

Många barn har frågor och funderingar om Coronaviruset, så här kan du prata med barn https://www.krisinformation.se/artiklar/sa-pratar-du-med-barn-om-coronaviruset
(Källa: Krisinformation)

Den här sidan kommer att uppdateras regelbundet.

Välkommen att ta kontakt om du har allmänna frågor om verksamheten. 

Vänliga hälsningar,
Anna Forsgren
VD, Alfons Åbergs Kulturhus

Telefon: 0708-13 39 20.
Mail: info@alfonskulturhus.com